fbpx

Deze 3 dartstoernooien moet je als darts fan zeker bezocht hebben!

8 mei 2019
Alle 9-darters in de Premier league tot nu toe!
28 juni 2019
Darts is ongekend populair! In Groot-Brittannië, maar zeker ook in Nederland ademen we tegenwoordig darts. We kijken het spelletje bijna wekelijks op tv. We genieten van de spanning en strijd tussen twee titanen die de dartspijlen kruisen.

Het genieten van darts wordt pas echt intens als je zelf live aanwezig bent bij een strijd tussen twee topdarters. Al vanaf het moment dat je de zaal binnenloopt, tot en met het moment dat de beslissende dubbel word gegooid. Zalen gevuld met duizenden mensen die staan te springen, zingen, dansen. Bier dat rijkelijk vloeit, onehundredandeighty die door speakers knalt wanneer er weer drie perfecte pijlen in het bord belanden, kortom die entourage is echt onbeschrijfelijk en het is echt een unieke ervaring! Maar welke darttoernooien moet je als darts fan nou echt bezoeken?
Nummer 1
Met stip op 1 komt toch echt wel de Premier League darts in Ahoy Rotterdam! Sinds 2016 heeft de PDC de Premier League Darts naar Nederland gehaald en met succes. 10.000, in oranje gehulde fans, breken hier letterlijk en figuurlijk de tent af. Echt een aanrader voor elke darts fan om te genieten van het spelletje, de entourage en de sfeer! Een kaartje voor de Premier League in Ahoy kost je ongeveer 35 euro.
Nummer 2
Op nummer 2 staat het World Darts Championship. Sinds 2007 is “Ally Pally” jaarlijks de locatie van het grootste dartsevenement van de wereld. Maar liefst 72 dartsspelers nemen deel aan het toernooi, wat het leuk maakt om naar het World Darts Championship te gaan. Je ziet hier dartsspelers spelen die je niet elke week op tv ziet. Een kaartje koop je, afhankelijk van de speelronde, voor ongeveer 40 euro.
Nummer 3
Op nummer 3 staat de World Matchplay. Al decennia lang wordt dit toernooi georganiseerd in “the Winter Gardens” in de Engelse havenstad Blackpool. Het mooie aan de World Matchplay is dat het relatief een kleine zaal met 2000 plaatsen, waardoor het geluid van de zingende fans echt immens is! Je zit als darts fan dicht op de actie en een kaartje kost je ongeveer 35 euro.